En Popüler 5 Yürüyüş - Trekking Yolu

en populer trekking rotalari
Doğa bizlere her zaman için müthiş imkanlar sunar. Bunlardan en eğlenceli ve faydaları olanları elbetteki doğa sporları. Doğada yapılabilecek onlarca spor olmasına rağmen  bunlardan en popüler olanlarının başında trekking geliyor. Genellikle grup halinde yapılan ve son derece keyifli olan trekking için 5 eşsiz rotayı sizler için derledik.
 

Likya Yolu

 

Trekking denildiğinde akla ilk gelen rotalardan biri Fethiye'den başlayıp Antalya'da biten Likya yoludur.  535 kilometre uzunluğunda olan ve eşsiz doğa manzaralarına sahip olan yol, trekking yapan kişilerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. Yürüyüş yapacak kişilerin tercihine göre yolda 20'dan fazla parkur bulunuyor. Yolun uzunluğu göz önüne alındığında, zorlu ama son derece keyifli bir yürüyüş deneyimi yaşanacağını söyleyebiliriz. Likya yolunda bulunan antik kentler de yürüyüşçüleri büyüleyecek güzellikler barındırıyor. Yüksek sıcaklıklar sebebiyle yazın yürüyüş yapmak zorluklar doğurabilir. Bu nedenle özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında yürüyüşe en uygun hava şartlarını bulabilirsiniz.

 

Ihlara Vadisi

 

Likya yoluna göre çok daha kısa olan, ortalama 5 saatlik bir sürede tamamlanabilen parkuruyla Ihlara Vadisi, trekking yapanlar için hem daha kolay, hem de daha pratik bir tercih oluyor. Kapadokya'nın eşsiz coğrafi özellikleriyle beraber, kayalara oyulan kilise ve mezarlar yürüyüş yapan kişileri adeta kültürel bir tura çıkarıyor.14 kilometre uzunluğundaki bu eşsiz yolu yürürken, çok daha konforlu olmak için mutlaka yürüyüş ayakkabısı tercih etmelisiniz. Bu konuda birçok alternatif bulunmasına rağmen yürüyüş mevsimi de göz önünde bulundurularak özellikle suya dayanıklı ve konforlu modeller tercih edilmelidir. Gore-Tex astar ve Vibram taban özellikleriyle Asolo Yürüyüş Ayakkabıları sizi yarı yolda bırakmayacaktır.

 

Kaçkar Dağları

 

Hem trekking yapmak hem de Karadeniz'in eşsiz doğasında kendini bulmak isteyenler için eşsiz bir yol sunar Kaçkar dağlarındaki trekking parkuru. Yürüyüş sırasında şelaleler başta olmak üzere pek çok doğa harikasına tanık olmak mümkün. Pek çok parkuru bulunan rotada kendinize en uygununu seçerek güzel bir yürüyüş deneyimi yaşayabilirsiniz. Kaçkar Dağları Milli Parkı'nda trekking yapmayı düşünüyorsanız yaz mevsimini tercih edebilirsiniz.

 

Yaz mevsiminde yürüyüş yapacak trekking tutkunları yanlarında mutlaka bol miktarda sıvı bulundurmalıdır. Bu nedenle termos yürüyüş planınızın olmazsa olmaz parçalarından biridir. Stanley termos modelleri uzun ömürlü ve dayanıklı olması, geniş hacimleri ve ergonomik yapıları ile yürüyüşünüzde yanınızda bulunduracağınız en önemli trekking aksesuarı sayılabilir. 

 

Sülüklügöl

 

İstanbul'a yakın bir yerde trekking yapmak isteyenler için eşsiz bir seçimdir Sülüklügöl. Yaklaşık 1200 metre yükseklikte bulunan ve 300 yıl önce oluşan bir set gölü olan Sülüklügöl, içindeki alabalıklarla görenleri mest ediyor. Yaklaşık 9 kilometre uzunluğundaki parkur gidiş ve dönüş olarak hesaplandığında yaklaşık 16 kilometre uzunluğundadır. Doğanın, yeşilliğin ve eşsiz bir gölün tadını çıkarmak isteyen trekkingciler, orta zorluktaki bu parkuru mutlaka deneyimlemelidir. 

 

Eğer yürüyüş planınız içinde belirli bir yerde bir süre konaklama yer alıyor ise mutlaka bir çadır bulundurmanız gerekecektir. Yürüyüş yaptığınız zamana göre 3 mevsim çadır ya da 4 mevsim çadır tercih edebilirsiniz. Çadır modelleri arasında seçim yaparken mutlaka çadırın mevsime uygun ve konaklayacak kişi sayısından bir kişilik fazla yere sahip olmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca zaman kaybını önlemek açısından kolay kurulabilen çadır seçenekleri değerlendirilmelidir.  Çadır modellerimizi incelemek için tıklayın

 

Frig Yolu

 

Kendini ve sınırlarını zorlamak isteyen, uzun parkuru bir yürüyüşleri sevenler için en iyi seçenektir Frig yolu. Yaklaşık 500 kilometre uzunluğunda olan ve yaklaşık 4 farklı şehirden geçen yol, eşsiz tarihi ve doğal güzellikleri içinde barındırıyor. Yürüyüş sırasında Aslantaş gibi tarihi yapılar görebilir, kayalara oyulmuş tarihi mezarlıkları ziyaret edebilirsiniz. 

 

Doğayı keşfetme ve bunu yürüyerek yapmak olağanüstü bir deneyim. Elbette bu yürüyüş sırasında biraz da mola vermek, belki birkaç gün kamp yapmak ve eşsiz güzellikteki doğanın tadını çıkarmak da hakkınız. Bunun için, yürüyüş planınızı yaparken trekking rotası yakınlarındaki kamp alanları hakkında bir araştırma yapmanız, yola çıkmadan kamp ekipmanları hazırlamanız, kamp mutfağının olmazsa olmazı pişirme üniteleri ve tencere - tava - çaydanlık seti, kamp alanında konforunuzu artıracak kamp mobilyaları gibi ihtiyaçları da mutlaka yanınızda bulundurmalısınız. 

 

Kamp alanında ihtiyacınız olacak tüm ürünleri görmek için tıklayın

 




 

Etiketler: trekking yolu, yuruyus yolu, trekking rotasi, populer trekking rotalari,
Mart 21, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı